Nieuw matchverslag

Nieuw matchverslag

KWB Eksel - Hoek VV

6-7

Doelpuntenfestival


Vandaag stond de match tegen KWB Eksel op de planing. Een ploeg waar dat we het altijd moeilijk tegen hebben en waardat beide ploegen meestal wel wat kansen kunnen afdwingen. We waren vandaag met 12 en de bank werd warmgehouden door onze ster speler Cristianjo Masco. Verder nam Thomas M. plaats in doel vanwege een kleine blessure aan de teen.

 

Start 11: Thomas M., Pieter, Gilles, Rich, Jama, Yentl, Thomas V., Stijn, Wout, Joris en Joppe.

 

We begonnen niet goed aan de wedstrijd en al na enkele minuten spelen werd de bal, na een coner voor ons, door de tegenpartij door onze defensie gespeeld en kon hun spits (al dan niet buitenspel) makkelijk de 1-0 binnenduwen. Een koude douche zo vlak na het beginsignaal. Maar zoals gewoonlijk bleven wij erin geloven en na een goed getrapte corner van Yentl kwam de bal terecht op de slof van Joris. Deze knalde koelbloedig de 1-1 tegen de netten. Alles terug te herdoen en er zou dan nog veel volgen. Want na een mindere uittrap van Thomas M. kon Gilles de bal niet goed aannemen en kwam zo de bal terecht in de voeten van de spits van KWB Eksel dewelke niet twijfelde en de bal naast onze doelman in doel kon trappen. 2-1 en we moesten terug opnieuw beginnen.

Maar geen paniek bij de Hoek want de tandem Wout en Joppe begon te draaien. Na een mooie voorzet van Wout kon Joppe de gelijkmaker binnenkoppen. 2-2 en enkele minuten later vond Wout met een steekpas wederom Joppe die de 2-3 kon binnentikken. Voor het eerst in de match op voorsprong en we hadden het gevoel dat Eksel niet beter als ons in de match zat. Want we kregen nog een aantal kansen maar zonder succes. Juist voor het rustsignaal kwam Eksel via hun linkerkant nog eens opzetten en hun speler kreeg te veel ruimte bij de eerste paal. Deze twijfelde niet en kon de 3-3 binnenduwen.

6 doelpunten in 1 helft en tijd om te gaan bezinnen.

We begonnen de tweede helft met dezelfde 11 en waren vastbesloten om de overwinning mee naar de rally te nemen. De tegenstanders gingen hoger spelen en drukte ons terug tegen onze eigen 16 meter. Na een diepe bal van Eksel, wordt de bal slecht ontzet en kan hun spits op doel afgaan. Deze zet meteen de thuisploeg weer op voorsprong, 4-3. Eksel had ook bloed geroken en speelde meer en meer lange ballen. 1 zo’n bal werd door Jama te kort teruggespeeld op onze doelman waardoor de spits van Eksel simpel de 5-3 op het bord kon zetten. Bij ons gingen de kopjes alweer een beetje hangen maar na een mooie actie van Joris, trapte hij de aansluitingstreffer binnen. 5-4 en we konden er weer voor gaan. Maar na een corner van Eksel kon hun boomlange spits helemaal alleen de 6-4 in doel koppen. Wederom 2 doelpunten achter en dan weet je dat het moeilijk wordt.

Maar Hoek geeft nooit op en na een pas achteruit van Joppe, kon Pieter de 6-5 binnenschieten. We geloofden er terug in en zeker omdat we de tegenstoten van Eksel onder controle hadden. De thuisploeg kwam er niet meer uit en wij zochten resoluut de gelijkmaker. Deze kwam er ook na een mooie actie van Yentl. Hij haalde de achterlijn en krreg de bal voor doel. Hier kon Thomas V. rustig de gelijkmaker binnentikken. 6-6 en we wouden absoluut de overwinning nog halen.

Dit ging nog gebeuren en hoe. Na een fout op Joris net buiten het strafschopgebied, lag de bal ideaal om een vrije trap binnen te trappen. Na een onderonsje tussen Joris en Gilles, was het deze laatste die besloot de bal te trappen. Zoals afgesproken ging de bal geplaatst richting rechterbovenhoek en vloog de bal via de lat over de lijn binnen. 6-7 en we stonden eindelijk weer op voorsprong. De match was bijna gedaan en eigenlijk tikte Wout de 6-8 ook nog binnen. Deze werd afgekeurd voor ‘onzichtbaar’ buitenspel.

Maar einde match en na een waar doelpuntenfestijn was het toch den Hoek die met de overwinning ging lopen. Al bij al zeker een verdiende zege.

Volgende week spelen we tegen CSC Barrier om 16u00. Benieuwd of we dan de 9 op 9 kunnen halen.