Wedstrijdstatistieken

      Doelpunten                                                   Assists             

Wout

4

Thomas

3

Yentl

2

Gilles

1

Joppe

1

Joris

1Joris

4

Lars

1

Benji

1

Joppe

1
Wedstrijdverslagen

2022-2023

Na iedere match kan u hieronder een verslag terugvinden. 

Hoek VV - Vet. Lindelhoeven

3-3

Den scheids heeft altijd gelijk!


Mooie zaterdagnamiddag was het voor een Peltse derby. We ontvingen de Veteranen van het Lindel, een ploeg waardat we het altijd moeilijk tegen hebben. Zeker vandaag omdat we initieel maar juist met z’n elven waren. Voor de mach wist iedereen dus dat ze zeker moesten doseren om de hele wedstrijd vol te houden.

 

We begonnen aanvankelijk goed en hadden het spel goed onder controle. Een nieuw duo achteraan, Thomas Va. en Rich, moesten het sluitstuk vormen. Aanvallend moest het komen van Joris en Thomas M. In het begin ging alles aardig. We kregen rond minuut 10 een vrijetrap die heerlijk werd binnengetrapt door Joris. 1-0 en een goede start.

Na de 1-0 bleven we ook de gevaarlijkste ploeg en de tegenpartij creëerde nauwelijks kansen. Tot dat een miscommunicatie achterin zorgde voor een beetje ‘comedy capers’ en de mannen van het Lindel de bal simpel in doel konden tikken. 1-1 en alles terug te herdoen.

Sinds dat moment kregen we het moeilijk op het middenveld en begon het Lindel meer en meer te drukken. Juist voor het einde van de eerste helft kwam het Lindel opzetten en hun linkerflank lanceerde een voorzet. Deze werd door Rich geblokt maar blijkbaar gebeurde dit met de hand. Onze Benny had in eerste instantie dit niet gezien maar floot uiteindelijk toch penalty nadat wij veel te eerlijk waren. Deze kans liet de tegenstander niet voorbijgaan en schoot juist voor het rustsignaal voor de 1-2.

Tijdens de eerste helft was Gilles nog komen opdagen en deze kwam de tweede helft op het veld in de plaats van Stijn, die vrijwillig aangaf dat het na enkele weken volledig spelen zijn tijd was om eens op de bank te zitten. Chapeau Stijn.

 

We begonnen de tweede helft zoals we de eerste waren geëindigd, in de verdrukking. We hadden het duidelijk moeilijk en speelden het vooral op de counter. Zo kregen we enkele kansjes en na een duidelijke duwfout op Joris in de 16 meter kregen we ook een penalty. Gilles zette zich achter de bal en schoot hem in het zijnetje binnen. 2-2 en alles terug te herdoen.

Dit was duidelijk een boost voor ons en we namen de match terug in handen en werden terug de betere ploeg. Zo kwamen we via de linkerkant en kreeg Bilal de bal bij Joris. Die laatste bleef koel en schoot ons terug op voorsprong. 3-2 en we moesten het nog zo’n 8 minuten volhouden. Dit lukte aanvankelijk zeer goed tot een minuut voor het einde en een voorzet van het Lindel werd weggekopt door Gilles in de voeten van de terug ingevallen Stijn die te zeer twijfelde en de bal in de voeten van de spits van het Lindel trapte. Deze twijfelde niet en schoot de 3-3 op het bord. Einde wedstrijd en een mooi maar toch zuur gelijkspel. Op naar volgende week voor terug een Peltse derby.

KWB Overpelt - Hoek VV

2-7

St

Joris tot de 5de

 

Vandaag maakten we de verplaatsing naar KWB Overpelt. Een ploeg waar dat we meestal een goed resultaat tegen kunnen behalen. We zakten af met zo’n 13 spelers en CristianJO Masco bleek de avond voordien een te zware avond gehad te hebben om de verplaatsing mee te maken. Het blijft wachten op de eerste minuten van hem dit seizoen. We speelden op een nog slechter veld dan het onze onder een mooie lentezon. Joris was ook terug na een weekje vakantie en dat zullen ze gemerkt hebben.

We begonnen hevig aan de match en onze keeper had al snel door dat het een zeer rustige middag zou worden. Zo bleven we constant druk zetten maar hadden we het in eerste instantie moeilijk met het smalle en slechte veld. Toch leverde het veld ons een voorsprong op. Bilal speelde diep richting een lopende Joris. Iedereen dacht dat de keeper van de tegenstander de bal vlot zou kunnen oprapen maar door een hobbel in het veld bleef de bal hangen waardoor Joris simpel de 0-1 over de doelman kon lobben. Mooi doelpunt met dank aan het veld. De tegenstanders waren precies van slag want hierna konden we kans na kans creëren. Echter konden we er geen enkele meer afwerken. Zo miste Stijn, Thomas M, Joris en Niels nog enkele mogelijkheden en gingen we verrassend maar met 0-1 de rust in.

 

De tweede helft begon Benjamin bij ons in de ploeg. Onze andere gelegenheidsspeler Hassan maakte nog een late transfer naar de tegenstander. Jammer voor ons zal nog blijken. Maar we starten de tweede helft zeer sterk en besloten om het HOEK gaspedaal volledig in te duwen. Zo werd het kort na de rust 0-2 dankzij een mooie steekbal van Benjamin die Joris alleen op doel kon afsturen. Meteen Joris zijn tweede van de match en nog zeker niet de laatste. Want 3 minuten na dit doelpunt trapte Gilles uit richting Thomas M. Deze laatste nam de bal goed aan en kon wederom Joris alleen in het straatje duwen. Een niet te missen kans en dus: 0-3. Joris bleek sterk bij schot. Wederom enkele minuten later speelde we een aanval sterk uit en kon Pieter H via de rechterflank voorzetten op Joris die zijn 4de van de match kon binnentrappen. Dus dacht Joris:’ Waarom geen 5?’ Zo geschiedde want na een tweede assist van Thomas M. kon Joris zijn 5de van de match binnen tikken. Ik denk dat het lang geleden is dat nog een speler van Hoek VV 5 doelpunten in 1 match kon maken. Meteen na zijn 5de doelpunt kreeg Joris een verdiende applauswissel. Wij dachten echter nog niet aan stoppen want na een gemeten voorzet van Thomas M. krijg Pieter H in eerste instantie een schietkans. Deze werd echter nog van de lijn gehaald maar Pieter H kreeg hierdoor de bal perfect op kophoogte. Hij twijfelde niet en kopte de 0-6 binnen. Sterke match van ons en na een handsbal kreeg Thomas M de kans om vanaf de stip de 0-7 binnen te trappen. Zeer sterke teamprestatie die we graag wouden thuisbrengen door ook de ‘0’ eens te houden. De tegenstander kon in de tweede helft echter wel een eerste maal doorbreken en het was onze gelegenheidsspeler Hassan wie oog in oog kwam te staan met Gilles. Deze kon met een redding met zijn voet in eerste instantie een tegendoelpunt vermijden. Maar de laatste minuten werden we wat laks en na een mooie actie van diezelfde Hassan kreeg deze een vrije schietkans en schoot de bal onhoudbaar in de hoek binnen. 1-7 en met nog maar enkele minuten te spelen konden de tegenstanders nog een 2de doelpunt maken. Dit nadat Guy een cadeautje gaf aan hen door de bal in de voeten van hun spits te spelen die de bal in open doel kon binnenschieten. 2-7 en meteen het einde van de match.

6 op 6 en misschien wel wederom een mooi begin van een mooie reeks. We onthouden vooral de mooie overwinning en de sterke prestatie van ons als ploeg en van Joris. Hij kreeg echter de wedstrijdbal niet mee naar huis. Volgende week een match tegen Wijchmaal waar we op zoek zullen gaan naar de 3de overwinning op rij.  Om af te sluiten volgende quote:’’ We zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen.”  Tot volgende week.

KWB Kaulille - Hoek VV

2-4

Start 11: Gilles, Rob, Luc, Guy, Jama, Phillippe M., Thomas VA., Yentl, Thomas M., Niels en Eyckie

Bank: Bilal en Pieter H.

Vandaag maakten we de verplaatsing naar KWB Kaulille. Een ploeg waar dat we meestal een goed resultaat tegen kunnen behalen. We zakten af met zo’n 13 spelers en CristianJO Masco bleef nog geblesseerd bij de supporters staan. We speelden op een mooi pleintje in Kaulille onder de eerste echte lentezon. Speciaal voor deze match hadden we een transfer kunnen uitvoeren. Zo haalde we een middenvelder vanuit Spanje naar Kaulille. Met dank hiervoor!


We begonnen gezapig aan de match en hadden moeite met de speelstijl van de tegenstander. ZO stonden onze twee centrale verdedigers elk met een man en diende Thomas VA hier veel verdedigend werk op te knappen. Toch waren wij de ploeg die het gevaarlijkste was in de eerste helft. We zochten naar de voetballende oplossing en krijgen hierdoor wel een aantal kansen. De tegenstander wou dan weer meer op de lange bal spelen, waardoor echt gevaar voor hen uitbleef. Ze kwamen wel een aantal keren goed opzetten vanaf de flanken. De voorzetten leverde maar zelden gevaar op. Toch konden wij vanuit zo’n voorzet van de tegenstander snel omschakelen. Zo gooide onze interim keeper de bal snel naar de rechterflank waar dat Phillippe de bal kon bijhouden en opschuiven zodat onze centrale middenvelder Yentl de bal kreeg. Hij veranderede van flank en kreeg de bal terug. Deze stak hij diep op onze spits Niels die niet twijfelde en de 0-1 binnen schoot. Wij op voorsprong na een mooie omschakeling. We bleven hierna de druk naar voor houden en kregen nog enkele malen een schietkans. Toch kon zowel Niels als Thomas het leer niet goed raken en de score niet doen oplopen. Na een terugspeelbal van de tegenstander kreeg Thomas M. de kans om de 0-2 tegen de touwen te jagen. De bal werd echter van de lijn gekeerd en een inlopende Rob kreeg de bal tegen zijn hoofd en kopte binnen. De scheidsrechter reageerde echter op enkele spelers van de tegenstander die ‘hands’ hadden gezien. Hij keurde het doelpunt onterecht af. Spijtige zaak want voor de rest van de match floot de scheids ook eerder tegen ons dan zich echt met het spel bezig te houden. De tegenstander bleef het echter ook proberen en een goede voorzet via hun rechterkant kon aan de eerste paal richting doel gekopt worden. Gilles stond goed opgesteld en hield de bal uit doel. We naderde de rust en de tegenstander probeerde het nog éénmaal met een diepe bal door het centrum. De bal leek te ver voor hun spits maar vanuit de rug van Guy gooide de spits zich met een tackel naar de bal en kon deze net voldoende raken zodat de bal naar de andere kant gedevieerd werd en onze keeper verslagen. 1-1 op slag voor rust.

Na de rust stuurden we bij zodat we vanachter onze laatste man zonder tegenstander opzadelde. Hierdoor kon Thomas VA. ook weer een beetje hoger gaan spelen zodat we het middenveld ook onder controle zouden krijgen. Bilal en Pieter vielen in en de eerste zou nog een belangrijk rol spelen. Zo begonnen we sterker aan de tweede helft met veel druk naar voor. Na een goeie actie van Thomas VA. aan de rechterzijde kon hij de bal perfect terug voor goal leggen waar Bilal op de rand van de zestien het leer voorbij de keeper krulde 1-2 en we stonden er terug goed voor. Echter leken we na deze voorsprong alleen maar in te zakken en de tegenstander kwam opzetten. Zo kon hun spits vanuit de zestien vrij naar doel schieten maar gooide Rob zich voor de bal. Hierdoor kwam het schot niet door richting doel. Sterk van Rob die, net zoals Luc, een rustigere namiddag hadden dan vorige week 😉. Toch werd het nog spannend. Een voorzet van Kaulille kwam in het strafschopgebied tegen de arm van Bilal. De scheids legde de bal op de stip en werd hard binnengeschoten door de tegenstander. 2-2 en we konden weer opnieuw beginnen.

We kropen niet terug naar achter en probeerde het verschil te maken. Na een mooie bal op Niels kwam deze via de linkerkant alleen voor de keeper. De bal werd in eerste instantie nog gestopt maar Eyckie, die enkele minuten daarvoor was ingevallen, kon de rebound staalhard onder de lat binnen knallen. We stonden terug 2-3 voor en met nog zo’n 10 minuten te spelen moesten we dit volhouden. De tegenstander kon hierna nog amper gevaar creëren en voor ons was het afwachten op het eindsignaal. Toch konden we na een communicatiefoutje bij Kaulille de bal terugveroveren en speelde Yentl de bal perfect in de loop van Thomas M.. Deze laatste schoot de bal zeer mooi binnen en 2-4. Meteen ook de eindstand en een verdiende overwinning na de pandoering van vorige week.

 

Onze tweede overwinning van het seizoen en misschien we het begin van een reeksje. Volgende week trekken we naar KWB Overpelt waar we op zoek gaan naar de 6 op 6. Om af te sluiten nog een mooie quote: ‘’ Er zijn altijd nieuwe uitdagingen in het voetbal. Je hoeft je alleen maar aan te passen, anders pas je er niet in en als je er niet in past, dan zul je ergens anders heen moeten.”

Hoek VV - FIBL Heppen

3-9

St

Bolwassing

Vandaag terug wedstrijd na een, voor sommige, zeer zwaar weekendje Ardennen. De koppen waren terug nuchter en we willen hierbij de organisatie nog eens bedanken voor zo’n tof, gezellig en d(r)ankvol weekend. Maar terug voetbal en vandaag een moeilijke match tegen FIBL Heppen. Een zeer sterke ploeg waar dat we in het verleden zelden of nooit van konden winnen. Maar elke zaterdag is anders en daarom dat we ons zelf niet mogen afschrijven. We waren met 14 man en miste jammer genoeg enkele sterkhouders. Zo was wederom CristianJO Masco belet na een blessure opgelopen wanneer hij uit de kast kwam. Maar toch konden we een sterke ploeg voorleggen.

 

We begonnen de wedstrijd zeer goed met al een grote kans in de eerste minuut. Joris kon doorzetten en ging via rechts op doel af. Hier kreeg hij de keus om de bal voor doel te leggen waar dat onze andere spits moederziel alleen stond of zelf schieten. Joris koos voor zelf te schieten maar de keeper van Heppen kon de bal nog stoppen. Zo geen blitzstart maar we lieten toch al zien dat we er vol voor zouden gaan. Want enkele minuten later begonnen we een mooie aanval via de linkerkant. We kregen op rechts veel ruimte en Pieter dook dan ook de ruimte in. Hij kreeg de bal perfect in de loop mee van Joris en kon héérlijk de bal over de keeper in de verste hoek werken. Mooi doelpunt en op dat moment kwamen we verdiend op voorsprong. Maar ik denk dat we eerlijk kunnen zijn dat de hoogtepunten van de eerste helft voor ons als Hoekers op waren want vanaf dan werden we telkens kinderlijk weggetikt door een veel sterkere tegenstander. Ze maakte telkens gebruik van hun snelheid om, vaak, door het centrum ons gewoon zoek te lopen en alleen op doel af te gaan. Het dient gezegd te worden dat we onze keeper Dennis zeer dankbaar mogen zijn. Hij schudde meerdere reddingen uit zijn mouw waardoor we niet compleet belachelijk werden gemaakt. Dank daarvoor. We konden de eerste helft nog wel eens scoren. Na een mooie pass van Bilal kwam Joris nog eens alleen voor doel en werkte, al dan niet in buitenspelpositie, mooi af.

Zo konden we toch twee doelpunten voorleggen tegenover de zeven andere dewelke we dus om de oren kregen. 2-7 met de rust en we hadden verder niets in de pap te brokken.

Na rust wouden we toch iets anders laten zien en we speelde Rich uit op een andere positie. Hij kwam centraal in de verdediging en Luc ging naar de flank. We dienen te zeggen dat we de tweede helft ook sterk begonnen, net zoals onze eerste helft. Na een mooie aanval werd de bal teruggelegd naar Eyckie die knoerthard op de lat schoot. Maar aan de andere kant merkten we zeker op dat het gaspedaal niet volledig meer werd ingedrukt door de tegenstander. Ze kregen nog wel enkele kansen maar hun vizier stond niet meer zo scherp als in de eerste helft. Maar nogmaals kregen we er niet veel meer binnen dankzij onze keeper Dennis. Hij speelde een goeie wedstrijd en was ‘bijna niet’ op een foutje te betrappen. Toch kon Heppen nog twee keer scoren na rust. Zelf scoorden we ook nog eens na een mooie aanval over meerdere stationnetjes. In eerste instantie schoot Kristof aan de rechterkant op de lat. De bal bleef in het spel en Eyckie speelde in naar Thomas dewelke Joris op zijn beurt dan vond. Joris kon zo zijn tweede van de middag binnen tikken. 3-9 en einde match.

Een middag om snel te vergeten en de focus werd dan ook snel gelegd op de derde helft, dewelke na het weekend toch één van onze betere helften blijkt te zijn 😉. Zeer sterke tegenstander en dankzij onze keeper kregen we er niet meer dan 10 binnen. Volgende week spelen we tegen KWB Kaulille en gaan we gewoon op zoek naar een nieuwe overwinning. Om af te sluiten nog een mooie quote: ‘Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.’ Op naar volgende week!

Hoek VV - Damsheide

7-1

Start: Dennis (nieuwe keeper), Jama, Toon, Rob, Rich, Eyckie, Thomas VA., Yentl, Thomas M., Kristof en Joris.


Bank: Stijn H. en Luc


Scheids: Pieter H.

Glasrijke derbywinst

 

Vandaag was het tijd voor de match waar we al lang naar uitkeken. Eindelijk nog eens een wedstrijd tegen Damsheide. We wisten wat ons te doen stond, namelijk gewoon blijven strijden en de overwinning op de Rally houden. We speelden namelijk tegen enkele ex-Hoekers die we niet met een overwinning terug naar de Damsheide wilden laten gaan. ’s Morgens stonden we nog met 18 man aanwezig maar toen de match begon, schoten er nog maar 12 over. Gelukkig sprong Luc nog bij zodat we toch met 13 man waren.

We begonnen de wedstrijd afwachtend en we waren duidelijk niet alleen. De tegenpartij dacht hier ook hetzelfde over en zo begon de wedstrijd redelijk zwak. In de 8ste minuut kon Eyckie zich via de rechterflank dan toch eens goed doorzetten en zijn voorzet werd door een verdediger tegen de eigen doelpaal gedevieerd. Jammer want Joris stond bij de tweede paal om de bal binnen te tikken.

Een minuut later en ongeveer dezelfde actie als de vorige. Eyckie kon nu echter wel de bal bij de tweede paal krijgen en Joris tikte de 1-0 binnen. Mooi begin en iets om verder op door te bouwen.

We bleven druk zetten en na een slecht getrapte corner van Thomas VA., wou hij de bal op doel trappen. Zoals hij dat zelf tegen zijn ploegje zou zeggen:’ De bal niet blind wegtrappen!’ Weg kans en de tegenstander rook kansen. Vooral hun linker buitenspeler was gevaarlijk. Dit resulteerde dan iets laten dan ook in een doelpunt. Zo was er een miscommunicatie tussen Thomas M. en Toon waardoor hun buitenspeler met de bal alleen op doel kan gaan en via links de bal voorbij onze doelman werken. 1-1 en alles terug te herdoen.

Hier dachten wij anders over en een corner getrapt door Thomas VA werd door Joris voor doel binnen gekopt. 2-1 en terug op voorsprong. Dit was voor ons ook het sein om het gaspedaal volledig in te duwen en de tegenstander weg te spelen.

Een minuut later trapt onze nieuwe doelman Dennis zeer ver uit en de bal kan door Kristof doorgekopt worden in de loop van Joris. Deze laatste kan alleen op doel afgaan en omspeelt de keeper waarna hij simpel zijn derde goal kan binnen tikken. In de internationale hattrick-week maakt ook onze spits er één. 3-1 en de tegenstander voelde de bui al hangen.

Want ook de andere spits, Kristof, had de goal geroken. Hij schoot van iets buiten de backlijn de bal in de linker bovenhoek. 4-1 en een mooie stand om de rust in te gaan.

Een sterke eerste helft en we gingen in de tweede helft gewoon verder.

Zo begonnen we terug sterk met veel druk naar voor. Dit resulteerde in een penalty. Onze scheidsrechter, dewelke een sterke eerste match floot, legde de bal op de stip na een fout op Thomas VA.. Onze vaste penaltynemer Thomas M. zet zich achter de bal en schiet de bal perfect in de linker benedenhoek. 5-1 en match gespeeld.

Onze coach dacht dat dit ook het signaal was om eens iets nieuws te proberen en zo werd Rich in de spits gedropt. Een gouden zet want hij was meteen gevaarlijk. Een goede actie van Rich in het centrum waarna hij de bal nog mooi aan Thomas M. geeft. Deze laatste kan de bal echter niet in doel werken.

Geen probleem want enkele minuten later werd een slechte doeltrap van de tegenstander in de voeten van Kristof getrapt. Deze zag Rich mooi alleen staan centraal voor doel en gaf een perfecte pas. Rich legde de bal perfect voor zich uit en schoot richting doel. Van op de bank hoorde wij wijlen Rik de Saedeleer volgende woorden roepen: ‘Daar is em! Daar is em! GOAL!!’

Inderdaad want na 5 jaar bij Hoek VV vond Rich het mooi geweest en schoot zijn eerste doelpunt ooit voor onze club binnen. 6-1 en een historisch moment in onze clubgeschiedenis. Heel de ploeg dolblij en als u denkt dat het hierbij blijft, komt u bedrogen uit.

Want na een perfecte steekpass van Yentl op Thomas VA., vindt deze laatste Rich bij de tweede paal die zowaar meteen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en Hoek-carrière binnentikt. 7-1 en echt een afstraffing.

Einde wedstrijd en een mooie overwinning voor onze ploeg. De derby winnen geeft meteen een goed gevoel naar het volgende weekend. Want het is meteen tijd voor een teambuilding in de Ardennen.

Wat we niet vergeten is dat we geschiedenis hebben meegemaakt met de doelpunten van Rich en verder een nieuwe doelman hebben gevonden voor de ploeg dewelke over een zeer goede traptechniek beschikt.

KOMAAN HOEK VV!!

KWB Eksel - Hoek VV

1-1

Start 11: Gilles, Jama, Luc, Yasin, Rich, Yentl, Stijn, Thomas VA., Pieter, Nasuh en Kristof

Bank: Eyckie, Mert aka Bert, Thomas M., Joris.

Op een diefje

 

Zaterdagmiddag en weer tijd om het veld op te trekken. We moesten spelen op verplaatsing tegen KWB Eksel. Meestal een haalbare kaart en we konden rekenen op een volle bank. Het dient gezegd te worden dat de opkomst de laatste tijd veel beter is, in vergelijking met de vorige jaren. Met nog maar 1 overwinning op zak, gingen we vol voor een tweede.

 

We starten veel te slap aan de match en leken enkel op het veld te staan om van de mooie lentezon te genieten. Na 3 minuten komen we al goed weg wanneer de spits van de tegenstander door het centrum alleen op doel kan worden gestuurd maar gestuit wordt door een beenveeg van onze keeper. Als we dachten dat dit een wake-up call was, bleek deze toch niet bij iedereen aangekomen. De tegenstander was veruit de betere en kwam er via de flanken meermaals gevaarlijk uit. We kregen geen grip op de match en kwamen er voetballend nooit echt uit. Hoewel we wel gebruik maakten van onze lopende spitsen. We kwamen éénmaal goed voor doel maar kregen de bal niet voorbij de doelman. De tegenstander bleef er enkele malen goed uitkomen. Hun beste kans kwam er nadat hun rechterflankspeler uit de rug van Rich kon lopen en via de rechterzijde op doel kon afgaan. Hij besluit de verste hoek te kiezen maar de bal kon nog niet in corner geduwd worden door onze keeper. We lagen onder en bij sommige zorgde het warme lentezonnetje ervoor dat ze het kookpunt bereikte. Thomas VA., werd na een defensieve ingreep geduwd door de tegenstander. Onze jarige man liet het hier niet bij en reageerde door de tegenstander terug te duwen. Het opstootje was snel gedaan en voor de gemoedrust werd Thomas VA., even naar de kant gehaald. Voor de rest kunnen we weinig meer zeggen over een slappe eerste helft langs onze zijde. Zonder te stoefen 😉 werden we rechtgehouden door de doelman. We gingen verrassend de rust in met 0-0.

 

Na de pauze werd er op het veld wat geschoven en leek het ons beter te gaan. We waren veel gevaarlijker dan in de eerste helft en kregen zelfs enkele kansen. De tegenstander keek meer de kat uit de boom en besloot de tweede helft vooral op de counter te spelen. Na een corner van ons, schakelde de tegenstander vlug om en ze vonden de ruimte. Via hun linkerzijde werd de bal diagonaal gestoken naar hun rechterflank speler, dewelke wel ruim 3 meter buitenspel stond, die uit de rug van Rich zo alleen op doel kon afgaan. Hij was echter niet alleen want hun spits liep centraal mee. De speler bleef wachten op het juiste moment en kon onze doelman verschalken door de bal zelf verrassend binnen te leggen. 1-0 en op achterstand door een duidelijk buitenspel doelpunt. Koppen omhoog en vol gaan voor zelf dat doelpunt te maken. Dit bracht natuurlijk weer de nodige risico’s met zich mee want de tegenstander bleef goed spelen op de counter. Echter wanneer ze voor doel kwamen, konden ze ofwel niet goed afwerken ofwel werden ze gestuit door onze doelman. De tijd tikte weg en conditioneel begon het grote veld door te wegen. We begonnen gefrustreerd te reageren op elkaar en het leek op een nederlaag af te stevenen. Maar in de laatste minuut kon de tegenstander een eigen doeltrap niet goed verwerken en de bal kwam bij Eyckie terecht. Hij kon de bal nog bij de vrijstaande Joris krijgen, die natuurlijk niet twijfelde en de bal in het doel schoof. De 1-1 stond op het bord en was gezien het spelbeeld misschien wel wat gestolen. Maar goal is goal en we sloten zo deze moeilijke wedstrijd toch nog af met een punt.

Zo beleven we een moeilijke seizoensstart en maar geven we wel nooit op. Volgende week is het tijd voor de derby. Real Damsheide komt op bezoek naar de Rally. Voor vele al de match van het jaar. We zullen massaal aanwezig zijn en onze kop voor elke bal moeten leggen. Volgende week is het van te moeten. We sluiten dus af met een mooie uitspraak die ieder moet meenemen naar volgende week: “Als je niet gelooft dat je het kan, heb je helemaal geen kans om te winnen”

KOMAAN HOEK VV!!

Hoek VV - Vet. Lindelhoeven

2-4

Ploeg: Gilles, Jama, Mert, Guy, Rich, Niels S., Yasin, Thomas VA., Bilal, Joris en Kristof.

Bank: Nasuh

p

Sterk gestreden

 

Vandaag een nieuwe match dankzij het doorzettingsvermogen van onze Hugo, die er omwille van ziekte niet was. Gisteren kwam er dan een verlossend berichtje dat we vandaag de wei in konden tegen de Veteranen van Lindelhoeven VV. Meteen een zeer geduchte tegenstander want we wisten dat dit een zeer goede ploeg is. We speelden met een vertimmerd elftal na het ontbreken van enkele vaste pionnen.

 

De match begon met veel balbezit voor de tegenstander. Ze probeerden te voetballen maar wij zetten zeer goed druk waardoor we enkele mogelijkheden konden creëren. Joris werd zo goed vrijgespeeld aan de rechterkant van de goal maar hun keeper was goed wakker. Na een kleine tien minuten werden we wat simpel weggespeeld door het centrum en kon een speler uit de rug van Rich alleen het straatje ingestuurd worden. Deze kwam oog in oog met onze keeper en kon de bal langs hem binnen schuiven. 0-1 en een koude douche omdat we, door onze hoge druk, de gevaarlijkere ploeg waren. We lieten de koppen niet hangen en begonnen goed te voetballen. We waren aanwezig en deden goed mee met onze tegenstander. Ik durf zelfs te zeggen dat we baas op het middenveld waren de eerste helft. Zo kon Thomas VA, Joris enkele malen goed wegsturen maar was hun keeper altijd alert. Toch kwam de tegenstander zelf met gevaarlijke tegenprikken. Zo werd na 17 minuten een speler diep gestuurd via de rechterkant. In eerste instantie leek het erop dat we de bal konden heroveren maar door een te korte pas kon de tegenspeler toch nog met de bal aan de haal gaan. Deze kwam naar binnen en kapte hierbij twee van onze verdedigers uit. Hij kwam midden in het strafschopgebied recht voor doel uit en koos de goede hoek. 0-2 terwijl we dit op dat moment niet verdienden. Na de opzet bleven we proberen en derde keer, goede keer. Thomas VA kon Joris weer via rechts alleen op doel afsturen en nu legde Joris hem wel binnen. 1-2 en alles terug te herdoen.

Na dit doelpunt bleven we goed druk zetten en konden meermaals een corner uitlokken. Deze werden ook allemaal goed gezet maar uit scoren lukte ons niet. In de 29ste minuut kon de tegenstander nog eens uitbreken via hun linkerkant. Wederom leek het alsof we de bal zouden heroveren maar door wat pech schoten we de bal tegen een speler van Lindelhoeven aan, waardoor de bal eigenlijk werd voorgezet. Daar kon hun spits, dewelke moederziel alleen stond, de bal aannemen en rustig binnen leggen. Al mocht onze keeper ook wel uitkomen en de bal trachten weg te boksen. Wederom een makkelijk weggeven doelpunt en 1-3 achter.

Zo gingen we rusten met een 1-3 achterstand.

De tweede helft werd Yasin een rijtje naar achter geschoven en leek het alsof we de slag om het middenveld meer verloren. We kwamen er ook niet meer zo uit als in de eerste helft maar we bleven wel proberen. De tegenstander bleef ook gevaarlijk op de counter en kregen nog twee grote kansen die gepakt werden door de keeper. Zelf voetbalde we aardig tot de 16 maar kregen geen echte kans meer gecreëerd. Wanneer de tegenstander nog eens hun spits diep kon sturen, werd deze alleen het straatje ingestuurd. Onze keeper kwam uit maar werd mooi gelobd door hun spits. De bal vloog binnen en 1-4. De match kabbelde verder en we kregen nog een goede kans voor Joris dewelke wederom via rechts op doel kon besluiten maar gestopt werd door hun keeper. 4 minuten voor het einde vond Niels S. het zijn moment om te schitteren. Hij kwam via rechts naar binnen en na enkele kapbewegingen ramde hij de bal wondermooi via de lat in doel. Prachtig doelpunt en na ons harde werk verdiende we dit zeker. 2-4 en nog niet gedaan dachten we. Zo kon Joris zich nog eens doorzetten via links en hij probeerde Kristof te bereiken, dewelke vrij stond bij de tweede paal. Een verdediger van Lindelhoeven had dit net op tijd doorzien en kon zo de aansluitingstreffer verijdelen. Het bleef 2-4 en kort hierna einde wedstrijd.

Hoewel we verloren, hebben we toch goed gestreden en zeker geen slechte wedstrijd gespeeld. Volgende week spelen we op het veld van KWB Eksel en gaan we op zoek naar onze tweede winstmatch van het seizoen.

Hoek VV - KWB Bocholt

3-2

p

Bij ons stond Toon in doel, achter : Jama, Guy en Luc, Rich links. In het midden : Pieter rechts, Yentl en Yasin midden en Thomas M links. Voor : Joris en Kristof. Reserven : Bilal en Nasuh.

Eerste winst

Voor de match kwam Kristof de kleedkamer binnen met een joekel van een muziekbox, om het dak eraf te blazen. Bleek dat hij de batterij vergeten was en ook de stroomkabel. Bye bye muziek !!!!!!!

Jama had dan weer een bak Jupiler en een pak blikjes bij voor zijn verjaardag. Die werden koud gezet voor na de match.


De wedstrijd dan. Ik denk dat de meesten nog aan het bier aan het denken waren, want eer iedereen goed en wel op zijn plaats stond en het bestuur zijn plaats gevonden had op de bank, was het al 0 - 1. Ik denk dat er, net zoals vorige week, spelers van ons waren die nog geen bal geraakt hadden. We herpakten ons toch wel vrij snel en zowel Joris als Kristof, Thomas M, Yentl en Pieter, hadden bij één van onze aanvallen kunnen scoren. Maar het was weer telkens van net niet. Dan toch weer de volgende aanval waar Pieter op rechts zich kon doorzetten. Hij kon net niet naar binnen snijden, maar gaf dan wel een strakke voorzet over de grond en Joris moest maar binnen tikken aan de tweede paal. Een doelpunt uit het boekje. Daarna bleef het spel wat op en af gaan met kleine kansjes aan weerszijden, maar geen doelpunten meer. Dus 1 - 1 ruststand.


In de tweede helft kwam Bilal Yentl vervangen en Nasuh Joris. Aanvankelijk bleef het spel wat op en neer gaan, met ons toch iets meer in de aanval. We begonnen toch meer druk naar voor te zetten en de aanvallen werden ook gevaarlijker. We kregen dan ook het ene kansje na het andere tot Thomas M op links door ging. De laatste verdediger moest er naartoe, waardoor Kristof (goed gevolgd) alleen kwam. Thomas paste perfect en Kristof moest maar binnen leggen. Dan gingen Yasin en Kristof naar de kant en kwamen Joris en Yentl terug in de ploeg. Even later zette Pieter Yentl alleen voor doel en hij rondde mooi af. Op het laatst kon Bocholt ook nog scoren en zetten zo de eindstand 3 - 2 op het bord.


Bocholt was zeker geen mindere ploeg. Ze waren zeker aan ons gewaagd, maar we scoorden één keer meer.


Vet. Gerdingen - Hoek VV

5-3

O

Geschaafde zaterdag

Vandaag onze derde match van het seizoen en de eerste uitwedstrijd. We gingen ten strijde in Beek tegen de Veteranen van Gerdingen. Altijd een moeilijke wedstrijd voor ons. We konden rekenen op 14 man en hadden dus genoeg wisselmogelijkheden. Toen we aankwamen, was de tegenstander al aan het opwarmen. Het sein voor ons om te beseffen dat we de punten niet zomaar zouden krijgen. Voor de match was er nog het ‘vuile truitjes’ debacle maar met of zonder gewassen truitjes 😉 kwamen we toch het veld op.

 

De eerste minuut is er één zoals we die nog nooit zagen. Wij mochten aftrappen en zoals gewoonlijk begonnen we de bal eerst rond te spelen. De bal ging van stationnetje naar stationnetje en na 13 seconden speelden we de bal terug naar Maarten. De tegenstander zette meteen druk en Maarten wou richting Jama spelen maar speelde pardoes de bal in de voeten van hun spits. Deze diende de bal maar gewoon binnen te tikken in het lege doel. Pats, 15 seconden bezig en al 1-0 achter. We mochten voor een tweede keer aftrappen in minder dan een minuut. Maar pas bezig en voorlopig nog geen man overboord. We trapten af en dachten het nu meteen anders te spelen. In plaats van voetballend de oplossing te zoeken, speelde Thomas VA de bal centraal diep. Een magnifieke pas naar onze spits Joris. Joris ontdeed zich van zijn verdediger en ging alleen op doel af. In tegenstelling tot onze eerste wedstrijd, was hij deze keer wel koelbloedig en omspeelde ook de keeper. Pats, 1-1 en na een minuut spelen was alles al terug te herdoen.

Na de herstart begon de tegenstander sterk. Hoog druk zetten was hun plan en dat deden ze vlot. Verder speelden ze vaak met de lange bal richting hun bewegende spitsen. Dat spel namen wij over en in plaats van te voetballen, speelden we te vaak de lange bal. Toch kwamen we er enkele malen goed uit. Zo kreeg Gilles een schietkans via de linkerkant maar de bal werd door de keeper uit de korte hoek in corner gewerkt. Verder kreeg Joris ook een schietkans maar de bal ging over. Naarmate we beter werden, kregen we toch het deksel op de neus. Na 10 minuten werd de bal door de tegenstander diep gespeeld en hun spits kon alleen op doel af. Deze twijfelde niet en schoot de 2-1 binnen. Tijd voor wissels dacht onze interim-coach Niels VB en deze leken ook te renderen. We begonnen sterker te voetballen en kregen meer kansen. In het middenveld werden we sterker en na een pas van Yasin kon Joris langs de linkerkant richting doel. Hij schoot de bal dan ook binnen in de korte hoek. 2-2 en we hadden het gevoel dat we er op en erover gingen. Juist voor de rust kregen we nog een uitstekende kans maar we schoten over doel.

 

Na de pauze begonnen we te slap. We konden de ruimte in het midden niet meer belopen en de tegenstand had dit door. Na een geharrewar voor de zestien, kreeg een tegenstander de bal en schoot van buiten de zestien, niet onhoudbaar, de bal boven Maarten in doel. 3-2 en een domper op het gevoel. We gaven niet op en we begonnen terug te vechten. We bleven druk zetten naar voor en kregen een aantal hoekschoppen. Eén hoekschop van links werd door de tegenstander weggekopt en de bal kwam botsend richting Gilles. Zijn schot ging echter over doel. Jammer want dit was het sein voor de tegenstander om nog eens een diepe bal te versturen. Maarten was echter niet op tijd uit zijn doel en werd omspeeld door hun spits. Deze diende alleen nog maar de bal in het lege doel te leggen. 4-2 en de kopjes gingen al wat hangen. Toch waren we nog niet helemaal verloren want we bleven zoeken naar het gaatje. Wanneer Joris van links werd aangespeeld en een actie opzette in de zestien van de tegenstander, kon hij enkel worden gestopt door een fout van hun centrale man. Penalty en Gilles zette zich achter de bal. Hij trapte de bal binnen in de rechter hoek en we kwamen op 4-3. Een aansluitingstreffer en terug hoop om weer gelijk te komen. Echter kreeg de tegenstander 2 minuten na deze goal een corner dewelke niet goed werd weggewerkt. Een mooie actie van de tegenstander langs hun rechterflank leverde een voorzet op en werd, na een stevige duw op Pieter, door hen binnengekopt. 5-3 en terug hangende kopjes.

We hadden het gevoel dat de match gespeeld was en na een diepe bal van de tegenstander kwam Maarten in botsing met hun spits. Maarten met last van het veld en Gilles terug de goal in. Voetballend kwamen wij er niet meer uit. De tegenstander kreeg nog wat kansen maar onze keeper hield de netten verder schoon. Op het einde dacht de keeper van de tegenstander nog de interessante uit te hangen maar wij konden niet meer profiteren van het feit dat hij meer op het middenveld stond dan in zijn doel. 5-3 en een tweede verliesmatch op drie.

Volgende week spelen we terug thuis tegen KWB Bocholt. Misschien de kans om onze eerste match van het seizoen te winnen.

Hoek VV- Lilse Bosuilen

0-0

Opstelling: Maarten M, Jama, Luc O, Pieter H, Richard M, Yentl E, Yasin, Stijn H, Michael E, Thomas M, Kristof W.

Bank: Guy en Eyckie

Scheids: Gilles

Grijze zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag dus voetbaltijd. Vandaag speelden we tegen de Lilse Bosuilen. Altijd een belangrijke match voor ons. We begonnen met een groepsfoto en we willen Liselotte bedanken voor ook foto’s te maken tijdens de match. Al vraag ik mij wel af wat er interessant genoeg was om foto’s van te maken 😉 Vandaag waren we met 13 en we hoopten allen op een beter resultaat dan de blamage van vorige week.

 

Voor de match kregen we het jammerlijke nieuws dat onze eigen Cristiano Ronaldo, Jo Masco, moest afzeggen. Jammer want door zijn harde werk zat er misschien wel eens een basisplaats in 😉.

De match werd afgetrapt en het werd een schaakspel tussen twee ploegen dewelke alles op de organisatie zette. In het begin leverde dit niet veel kansen op en werd er vooral getracht om opbouwend de aanval op te zoeken. Voor ons leverde dit niets op in de beginminuten. De tegenstander kon wel enkele malen doorbreken langs beide zijde. Echter kwam hier niet echt gevaar uit. De talrijk opgekomen supporters hadden gelukkig genoeg andere gespreksonderwerpen om zich langs de zijlijn bezig te houden. Na een kwartier kwamen we er toch eens voetballend uit en werd Kristof de diepte ingestuurd. Hij gaat voor een schot naar de verste hoek maar de bal gaat voorlangs. Ons enige wapenfeit van voor de rust want buiten enkele voorzetten zonder echt gevaar was er niets te beleven.

Na de rust begonnen we sterk. We kozen voor de aanval en begonnen meteen meer druk te zetten. Wij speelden de ruimte in het centrum soms goed uit en na 7 minuten in de tweede helft werd Stijn in de zestien aangetikt langs achter. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal, meer dan terecht, op de stip. Thomas M. zette zich achter de bal maar schoot te centraal. De bal werd gestopt door de keeper en in corner geduwd. De corner werd laag voor doel gegooid en schoot door naar de tweede paal. Daar kwam Eyckie aangelopen en deze schoot op doel. De keeper was zeker verslagen maar op de doellijn stond nog een verdediger dewelke de bal juist van de lijn over doel kon wegwerken. Het bleef 0-0 en daarmee was ook aanvallend onze match gedaan. We kropen achteruit en we kregen de bal niet meer over de middellijn. De tegenstander had dit door en begon door te drukken. Ze kregen een aantal kansen en wij kwamen er totaal niet meer uit. Een goede voorzet van hen werd door hun spits langs doel getikt. De wedstrijd kabbelde naar het einde en de tegenstanders kregen corner na corner. Echter kwam er geen gevaar uit en 2 minuten voor het einde werd hun spits alleen op goal afgestuurd. Deze kwam oog in oog met Maarten maar schoot te zwak in. Maarten kon de bal makkelijk pakken en de Lilse Bosuilen sloegen zich tegen het hoofd. De grootste kans van de wedstrijd voor hen maar deze werd niet benut. In de laatste minuut kregen de tegenstanders nog een corner. De bal kwam voor doel en Maarten kon de bal niet klemmen. Hun spits reageerde echter te laat en we konden de bal tijdig wegwerken. De scheids, dewelke een zeer goede match floot, beëindigde de wedstrijd. 0-0 en vooral een grijze middag. Buiten drie lichtpuntjes/ kansen waren we niet zo zeer aanwezig en leek ons niets te lukken.

Een moeilijke seizoenstart maar we laten de koppen niet hangen. Volgende week spelen we tegen de veteranen van Gerdingen en hopen we de eerste winstmatch van het jaar mee naar de Rally te pakken!

Hoek VV - SV Breugel 3

2-6

Opstelling: Gilles Va, Rob S., Guy M., Toon F., Richard M., Yentl E., Stijn H., Thomas Va., Thomas M., Kristof W., Joris D.

Bank: Jo Masco

Les in efficiëntie

Eindelijk was het zover. Na een maand inactiviteit konden we vandaag terug de wei in. Dit dankzij de helpende handen dewelke deze morgen ons veld en kleedkamer terug speelbaar hebben gemaakt. Grote dank hiervoor!!

Vandaag wedstrijd tegen SV Breugel 3. Een tegenstander waar dat we het altijd moeilijk tegen hebben. We waren met 12 en hielden bewust de sterkste man op de bank.
We begonnen zwak aan de wedstrijd en werden de eerste minuten in de verdrukking geduwd. De sterke flanken van de tegenstander maakten het ons moeilijk. Dit resulteerden meteen in een eerste kans voor Breugel en meteen ook een 0-1 achterstand. De voorzet kwam van links en leek te ver te gaan. Een tegenstander kon echter de bal voorbij de tweede paal nog terug richting goal. De bal viel hier op de lat en kwam terug in het speelveld. Hier kwam hij voor de voet van hun spits en deze twijfelde niet.
Meteen achtervolgen en nog geen 5 minuten bezig.
We reageerden sterk en gingen meteen in de aanval. We creëerden enkele mogelijkheden. Een mooie actie van Yentl en een kopbal van Joris konden echter de bordjes niet in evenwicht hangen.

Maar de tegenstander was sterk in de omschakeling. Wanneer Guy en Richard het spel voetballend op gang willen brengen, dacht het veld hier anders over. De tegenstanders zitten er goed tussen en schakelen meteen om. Een goeie voorzet, wederom van links, werd voor doel gegooid. Rob deed er alles aan om voor de spits in te komen en tikte hierbij zelf de bal aan de eerste paal in eigen doel.

0-2.

Kopjes gingen al een beetje hangen maar we zetten meteen de tegenaanval in. Joris kon de eerste kans niet afwerken maar na een mooie voorzet van Thomas VA kon Rob de 1-2 binnen koppen. Alles terug te herdoen en we gingen er terug voor. We kregen dan ook een vrije trap links van de goal, dewelke door Thomas Moors richting doel werd getrapt. De bal leek over de doelman binnen te vallen maar een uitstekende reflex van hun keeper hield hen recht. Vlak voor rust kregen we een koude douche. Een voorzet van rechts werd door hun spits tussen twee man van ons binnen gekopt. 1-3 en een domper zo vlak voor rust.

 

De tweede helft begonnen we met dezelfde elf. Jo had nog wat last van de wedstrijd van Standard gisteren en besloot om de rest speelkansen te bieden. Die elf waren ervan overtuigd om alles ongedaan te maken. Maar de tegenstander ging dit niet zomaar laten gebeuren en na nog geen 5 minuten in de tweede helft was het al prijs. Een ingooi van Breugel kwam in het strafschopgebied terecht bij een speler van hen en deze knalde de 1-4 in de linkerhoek binnen. Gilles zat er nog aan maar onvoldoende. Meteen terug met de neus op de feiten. Breugel heeft 4 kansen gehad en alle 4 gingen ze binnen. Koppen gingen weer naar beneden en de tegenstander had dit ook door. Ze speelden vlot en besloten hun linksbuiten diep te sturen. Deze kon op goal af en besloot oog in oog met Gilles om de bal nog voor te zetten. De lage voorzet kwam bij Guy terecht die de bal met links wou wegtrappen. In plaats van wegtrappen, kwam de hobbelende bal tegen zijn scheenbeen en rolde in doel. Een droge 1-5.

Terneergeslagen gingen we verder en we werden de betere ploeg. De tegenstander ging ook niet meer volledig door en we begonnen terug kansen te creëren. Na meerdere aanvalspogingen kwam Joris dan eindelijk nog eens in een uitstekende scoringspositie. Oog in oog met de doelman schoot hij op de lat. De bal wou er gewoon niet in gaan.

Ondanks de tegenslag bleven we door gaan en na een uitstekende dieptepas van Thomas Moors kon Kristof alleen op goal af. Kristof bleef koelbloedig en schoot de bal langs de keeper in doel. 2-5 en een doekje voor het bloeden.

De match liep op zijn einde en de mannen van Breugel besloten nog eens de aanval op te zoeken. Een lage voorzet van links werd door Guy wederom aangeraakt. De bal die kwam bij de spits terecht en deze dacht de bal binnen te tikken. Echter werd de bal op de doellijn nog door Gilles gekeerd. De eerste kans van de tegenstander die niet rechtstreeks in doel vliegt. Maar de match was nog niet gedaan en wederom een voorzet vanaf de linkerkant kwam voor doel. We konden de bal niet wegwerken en centraal voor doel schoot een speler van Breugel de bal hoog in doel. 2-6 en einde match.

Een eerste match om snel te vergeten. De tegenstanders waren zeer efficiënt en schoten 6 van hun 7 kansen binnen. Wij waren echter nog niet klaar na de winterstop en werden na de uitstekende reeks van vorig jaar terug met de voeten op de grond gezet. Niet stevig genoeg en heel de match achter de feiten aangelopen.

Volgende week een volgende kans. Dan spelen we tegen De Lilese Bosuilen. Laat ons hopen dat we dan allemaal een betere dag hebben.