SHV75 Helchteren - Hoek KVV


 Hugo 2005    16 feb 2020: 10:47
 Niets    wedstrijd

Voor de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar, hadden we aanvankelijk opnieuw 15 spelers.

Voor de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar, hadden we aanvankelijk opnieuw 15 spelers. Op het laatst waren er nog enkele afzeggingen, zodat we er nog 12 over hielden. Wim hield zich dat nog beschikbaar om eventueel te kunnen invallen. Na het slechte begin van vorige week, hoopten we dat het vandaag beter zou gaan. We moesten dan ook optreden tegen een nog echte veteranenploeg en hoopten met onze jonge kerels daar toch wel wat tegenover te kunnen stellen.

Het slechte terrein en de vrij stevige wind hinderden ons dikwijls om ons spel te kunnen doen, maar dat was voor de tegenstrever natuurlijk hetzelfde. Op wat terugspeelballetjes of schoten ver over of ver naast, hadden de keepers niet veel te doen. Nochtans, met de wind in de rug, kregen we de eerste helft enkele kansen om het mooi uit te spelen. Maar noch Niels S., noch Mark, profiteerden van de situatie om het met voetbal uit te spelen en eventueel te kunnen scoren. Halverwege de eerste helft kregen zij een vrije schop net buiten de backlijn, alhoewel de fout binnen gebeurd was. Uit deze fase kwam een penalty voort na een trap tegen de arm. Deze werd omgezet en zo stond het min of meer tegen de gang van het spel in 1 - 0. Met deze stand gingen we rusten.

In de tweede helft kwam Manuel Mark vervangen. Nu hadden zij de wind in de rug en begonnen ze echt te drukken. Daardoor kregen we vooraan wat meer ruimte en konden Niels S. en Manuel die ruimten ingestuurd worden. Dit lukte ons nog niet zo goed, plein en wind, maar ook omdat we nog niet zo goed waren. Niels S. knalde nog wel eens via de vingertoppen van de keeper tegen de deklat, maar voor de rest werd er slecht gespeeld en zeker gecombineerd. Halverwege de helft werd Manuel dan toch eens goed weggestuurd en hij kon gelukkig de bordjes gelijkstellen en onze eerste goal van het nieuwe jaar maken. Daarna begonnen zij terug met de wind in de rug serieus te drukken, maar al hun schoten waren ofwel terugspeelballetjes naar onze keeper ofwel ver over of naast. Op het laatst kwam Mark Niels S nog vervangen. De uitslag bleef echter 1 - 1 die correct was, maar waar we niet tevreden mochten mee zijn.

Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen CSC Barrier om 14.30 uur. Hopelijk heeft de wind zich dan neergelegd en gaan we uit een ander vaatje tappen en kunnen we tegen deze sterke tegenstrever iets tegenover zetten.Dit nieuwsbericht is van Hoek vv website
http://hoekvv.be/news.php?extend.387