Vet Gerdingen - Hoek KVV


 Hugo 2005    12 mei 2019: 10:03
 Niets    wedstrijd

Wat een week.

Wat een week. Op vraag van Jong Wijerken hadden we normaal een thuiswedstrijd in plaats van een uitwedstrijd. Dit werd reeds eind februari geregeld. Donderdag liet Francy weten dat ons terrein in het weekend bezet was. De gemeente, in samenwerking met de scouts, had zonder ons daar in te kennen, beslag gelegd op ons terrein. Wij konden niet thuis voetballen. Om reden het ook niet op Jong Wijerken ging, zaten we met een probleem. Ik heb dan geprobeerd om wat telefoontjes te plegen, maar kon niemand bereiken. Even later belde Francy terug om te melden dat Jong Wijerken had afgemeld wegens volk te kort. Ik ben dan achter de computer gekropen en had uiteindelijk de Vet van Gerdingen gevonden die ook nog vrij waren. We konden op hun terrein spelen. Dus, probleem opgelost. Maar ik blijf er bij dat het geen stijl is van de gemeente en de scouts om ons niet te betrekken bij het bezetten van ons terrein. Dit is echter voer voor ons bestuur.

De wedstrijd ging dus door op het veld van Vet Gerdingen. Deze ploeg troffen we dit jaar al tijdens onze eerste wedstrijd (3 - 3) We herinneren ons nog dat het een echte veteranenploeg was, maar wel een stevige die er flink ingingen indien nodig (en een thuisfluitende scheids). Het enige positieve was dat we een prachtig kunstgrasveld voorgeschoteld kregen en dat we 14 man hadden. Onze keeper was er niet, maar we hadden Marnick, die zijn eerste wedstrijd voor ons keepte. Gilles C. was terug en Gilles VA ook. Luc had zijn maatje bij en Michiel zijn neefje (een hele versterking op het middenveld). Verder hadden we de wekelijkse pionnen op hun plaats staan en Stef stond samen met Mark vooraan (twee snelheidsduivels).

We begonnen goed. We lieten zien dat we op dit terrein ook konden voetballen. We zagen mekaar bijna blindelings staan en lieten de bal goed rondgaan. We zorgden dan ook voor het eerste gevaar. Het duurde even voor Marnick de eerste bal moest oprapen. Het spel ging goed op en af met ons toch iets meer aan de bal. Na een mooie aanval van ons was er een venijnige tegenaanval en net geen buitenspel konden ze met twee onze keeper uitspelen en het stond onverdiend 1 - 0. Het duurde niet lang voor Thomas M. de bal in het middenveld kreeg. Een prachtige doorsteekbal op links naar het neefje van Michiel en deze liet de keeper kansloos, 1 - 1. Even later was het het neefje van Michiel die Stef lanceerde. Deze liet met zijn snelheid zijn man ter plekke en zette de bordjes in ons voordeel, 1 - 2. We hadden toen de wedstrijd in hadden. Ze bleven wel redelijk potig spelen, maar het bleef binnen de perken en de scheids had de wedstrijd goed in de hand.

De vriend van Luc kwam hem vervangen en Gilles VA Gilles C. De tweede helft hadden zij wind in de rug en kregen we het iets moeilijker. We probeerden wel te voetballen, maar ze waren iets heviger dan de eerste helft. De neef van Michiel moest dan vervangen worden met een lichte kwetsuur. Bert ging voorstopper staan en Michiel de plaats van zijn neefje. Weeral uit het niets, maar wel goed gevoetbald, konden zij de bordjes terug gelijk zetten. Daarna was het hun beurt om veel aan de bal te zijn en soms toch wel wat gevaarlijk, maar ze konden niet scoren. De laatste tien minuten hadden we nog een uitgelezen kans om te scoren. Stef kon ook nog scoren, maar de scheids keurde de goal onbegrijpelijk af voor buitenspel. Heel op het laatst moest Marnick nog een wereldsafe doen om de bal uit de winkelhaak te ranselen.

Uiteindelijk bleef het opnieuw een gelijkspel 2 - 2, waar we niet ontevreden mee waren.

Volgende week hebben we opnieuw een uitwedstrijd bij KWB Bocholt om 13.30 uur. Samenkomst aan de Ralley om 12.0 uur.Dit nieuwsbericht is van Hoek vv website
http://hoekvv.be/news.php?extend.366