Vet Gerdingen - Hoek KVV


 Hugo 2005    02 feb 2019: 16:58
 Niets    wedstrijd

Voor onze eerste wedstrijd van het jaar moesten we op verplaatsing naar de Vet Gerdingen.

Voor onze eerste wedstrijd van het jaar moesten we op verplaatsing naar de Vet Gerdingen. Normaal hadden we op een kunstgrasveld mogen spelen, maar door het slechte weer, was dat veld bezet en kregen we een ander. Het was ook een mooi grasveld, doch de ondergrond was nog bevroren met een ontdooid bovenlaagje. Gerdingen was een veteranenploeg, met goed voetbal maar stevig, tot op het randje en als het moest erover. We hadden net 11 man en Niels VB als reserve.

De eerste helft begonnen we niet slecht. We lieten hen onmiddellijk zien dat we ook konden voetballen. Maar zij waren bijna allemaal stevige bonken van bijna 2 m, waar we niet veel tegenover konden stellen. Thomas M., Rob en Gilles lieten zich niet aan de kant duwen, maar de rest werd gemakkelijk aan de kant geduwd. Zolang het niets ernstigs was, liet de scheids begaan. Achteraan konden we de boel goed gesloten houden en buiten wat afstandsschoten die ver over en naast gingen, kwamen zij niet. Dan kreeg Gilles de bal in het middenveld. Hij vertrok en ging recht op zijn doel af, de goal. Hij scoorde dan ons eerste doelpunt van 2019. Even nadien was er samenspel tussen Gilles en Rob. Deze speelde Niels S. vrij op rechts. Deze ging op snelheid door en het stond zowaar 0 - 2. Gerdingen voetbalde, ondanks af en toe gevaarlijke tackles, vrij goed. Ze konden op rechts doorbreken en tegenscoren. We deden net of er niets gebeurd was en zette nu een aanval op langs links. Thomas op Mark en deze zette opnieuw Niels S. vrij voor de keeper. Het stond 1 - 3 waar we mee gingen rusten.

De tweede helft was ongeveer hetzelfde begin. Zij vielen zwaar aan en wij probeerden op tegenaanval te scoren. Hun tackles begonnen grimmiger te worden en als dat niet hielp trokken ze maar aan het truitje. Rob ging dan twee man voorbij die met een vervaarlijke tackle hem net niet raakte. De derde was wel raak en hij sloeg zwaar tegen de grond, schouder uit de kom. Niels VB was bereid in te vallen, maar we moesten even verder met 10 man. Daarop raakte Wim licht gekwetst en schoof Gilles achteruit en ging Wim wat op het middenveld rondlopen. Niels VB ging voor spelen en Niels S. schoof ook naar het middenveld. Zij dreven de druk dan serieus op en probeerden op alle manieren fouten uit te lokken net buiten of binnen de backlijn. Ondanks een goed keepende Michael en een stevige verdediging, begaven we toch onder de druk en konden zij nog tweemaal scoren. Ze drukten dan nog even door, maar waren precies toch tevreden met het gelijk spel.

Met deze 3 - 3 eindstand zijn we tegen deze ploeg niet slecht begonnen.

Volgende week spelen we uit bij ITM Meeuwen om 14.30 uur. Vertrek aan de Ralley ten laatste om 13.30 uur.Dit nieuwsbericht is van Hoek vv website
http://hoekvv.be/news.php?extend.355